We proberen alles zo simpel mogelijk te houden maar we begrijpen dat je misschien nog een paar vragen hebt. Op deze pagina proberen we er zoveel mogelijk te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op.

Kosten en garantie

Wat kost een veranda?

In veel gevallen is dit maatwerk. De prijs wordt vooral bepaald door de grootte en de hoeveelheid materiaal die nodig is. Via de configurator op onze website kun je zelf je veranda ontwerpen en zie je direct hoeveel het gaat kosten. Je kunt ook contact opnemen voor een advies op maat.

Wat kost het laten plaatsen van een veranda aan huis?

De kosten voor het laten plaatsen zijn inclusief. Het laten plaatsen, maar ook inmeten hoort bij onze service. Hier hoef je dus niet extra voor te betalen.

Moet ik een aanbetaling doen?

Ja. Als je akkoord gaat met de opdracht doe je een aanbetaling van 50%, als we klaar zijn met plaatsing kun je de overige 50% voldoen.

Wat valt er allemaal onder de garantie?

Bij ons krijg je op de Ambiance Collection standaard tien jaar garantie op het aluminium en de constructie van de veranda.

Op de Allure Collection geldt  standaard 15 jaar garantie op het aluminium en de constructie van de veranda.

Op glazen schuifwanden standaard tien jaar garantie op het aluminium en glas.

Betaalmogelijkheden?

Je kunt bij ons op de volgende manieren betalen: Per pin, via Ideal of contant.

Onderhoud en schade

Hoe kan ik de veranda goed onderhouden?

Het mooie aan onze aluminium veranda’s is dat ze bijna geen onderhoud nodig hebben. Het aluminium maak je eenvoudig schoon met een doek en wat schoonmaakmiddel.

Om langer van de veranda te kunnen genieten raden we aan het dak 2x per jaar schoon te maken. Dit kan ook gewoon met een doek of borstel en water, net zoals het schoonmaken van ramen.

Kan ik op het dak lopen?

Wij adviseren om niet op het dak te lopen. Als dit toch nodig is leg dan bijvoorbeeld een plaat dwars over meerdere liggers en loop daar overheen om het dak zo veel mogelijk te ontlasten. of loop voornamelijk op de liggers om het dak te ontlasten.

Ik heb schade aan mijn veranda, wat nu?

Als de schade onder de garantie valt dan repareren we dat voor je of vervangen we het beschadigde onderdeel. In andere gevallen kun je het best even contact opnemen, dan kijken we wat we voor je kunnen doen.

Hoe voorkom ik vocht in de veranda?

Bij de bouw en plaatsing zorgen we voor een goede isolatie. De plaatsen waar de veranda aansluit op het huis worden zorgvuldig afgewerkt. Door temperatuursverschillen kan er natuurlijk altijd nog vocht en condensvorming onstaan. Om dit zo veel mogelijk te vermijden moet je de veranda goed ventileren.

Hoe lang gaat mijn veranda mee?

Dit is deels afhankelijk van hoe goed je de veranda onderhoud, maar dertig jaar moet kunnen in de meeste gevallen.

Hoe werkt het?

Waar moet ik op letten bij het kopen van een veranda?

We hebben de belangrijkste zaken hier voor je op een rijtje gezet.

Begin met het maken van een goed plan en zorg dat de veranda mooi aansluit bij je huis. Denk vervolgens na over het materiaal, de plaats en de fundering en wat je verwacht van het bedrijf dat je veranda bouwt en plaatst.

Let er ook op dat een vergunning nodig kan zijn, dit is afhankelijk van je plannen.

Hoe werkt de configurator?

Met de configurator kun je heel eenvoudig je veranda samenstellen en zie je meteen wat het gaat kosten. We hebben de tool zo gebouwd dat het heel eenvoudig in gebruik is. Mocht je er niet uitkomen of liever persoonlijk contact hebben, dat kan natuurlijk altijd. Neem contact op.

Hoe werkt het plaatsen van een veranda?

We hebben ons best gedaan om onze werkwijze simpel en eenvoudig te houden:

  1. Stel zelf je veranda samen via de configurator.
  2. Kennismaken en inmeten
  3. Productie en plaatsing

Lees meer over onze werkwijze

Maken jullie ook veranda's op maat?

Een veranda is altijd maatwerk omdat elk huis en elke tuin unieke eigenschappen heeft. We meten de situatie ter plekke nauwkeurig op en produceren zo de veranda op maat.

Wat is het verschil tussen een veranda,terrasoverkapping, tuinoverkapping en tuinkamer?

De termen veranda, overkapping, terrasoverkapping en tuinoverkapping worden vaak door elkaar gebruikt. Ze betekenen ook bijna hetzelfde. Het verschil is dat een veranda vaak tegen je huis aan wordt gebouwd en een overkapping overal in jee tuin kan staan.

Een tuinkamer is een veranda die uitgebreid is met (glazen) zijwanden of glazen schuifwanden waardoor een comfortabele ruimte ontstaat waar je het hele jaar van kunt genieten.

Waarom een aluminium veranda?

Wij werken met duurzaam geproduceerd, recyclebaar en hoogwaardig aluminium. Dit materiaal is zeer sterk en onderhoudsvriendelijk.

Leveren jullie in heel Nederland?

Ja, echter concentreren wij ons met name op Zuid-Holland.

Hoe kan ik een veranda bestellen via de website?

We hebben er alles aan gedaan om dit zo eenvoudig mogelijk te houden. Stel zelf je veranda samen via de configurator en vervolgens maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek en vanaf daar gaan we verder.

Hoe lang duurt het bestellen van het materiaal?

Veel materiaal produceren we zelf in onze fabriek in Helmond. Sommige onderdelen en materialen importeren we uit Duitsland. In het algemeen duurt het een paar weken voordat de hele bestelling geleverd is.

Hoe lang duurt het plaatsen van een veranda?

Dit verschilt. In de meeste gevallen duurt het slechts een werkdag, maar als er veel extra werk aan de veranda gedaan moet worden dan kan het langer duren.

Voor de Allure Collection rekenen we meestal 2 werkdagen.

Wanneer kunnen jullie de veranda plaatsen?

Dit is afhankelijk van hoe druk we het hebben. Als we alle spullen op voorraad hebben dan kunnen we snel schakelen en kun je in sommige gevallen zelfs al binnen twee weken van je veranda genieten.

Moet ik alles zelf opmeten?

Nee, nadat je de veranda hebt samengesteld komen we langs voor een kennismaking en het inmeten. Wij meten dus alle definitieve maten op, dit doen we gratis.

Waar moet ik de veranda plaatsen?

Plaats de verandazodanig dat het een mooi geheel vormt met de rest van je huis. Ook belangrijk is de uitgangen en looppaden in je tuin zodat alles goed bereikbaar blijft. Als je de veranda op het zuiden/westen wilt plaatsen denk er dan wel over na dat het er warm kan worden in de zomer. Hiervoor hebben we verschillende oplossingen.

Kan ik jullie veranda's ook zelf plaatsen?

Ja dit is mogelijk. Wij leveren liever een totaaloplossing waarbij je de veranda zelf kunt ontwerpen en onze specialisten deze bij je thuis plaatsen. Het plaatsen gebeurt snel, in minder dan een week wordt je veranda neergezet.

Kan een veranda op mijn bestaande terras worden geplaatst?

Ja dat kan. Het is wel belangrijk dat er een stevige fundering aanwezig is.

Hoeveel staanders zijn nodig?

Het hangt af van het type veranda en de afmetingen. Veranda’s uit de Allure collectie kunnen door het robuuste design gebouwd worden met maar twee staanders.

Wat is het verschil tussen glas en polycarbonaat?

Polycarbonaat is een doorzichtig kunststof dat sterk en licht is en goed bestand tegen weeromstandigheden. In tegenstelling tot glas is het niet krasvast en een dak van glas is vaak steviger. De veranda’s uit onze Allure collectie hebben een volledig glazen dak.

Is de veranda constructief verbonden aan mijn huis?

De veranda staat technisch los van de gevel en staat in zijn geheel op een eigen fundering.

Regelgeving

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een veranda?

In de meeste gevallen niet. Alleen als de veranda groter is dan 30m2, groter is dan de helft van het totale tuinoppervlak of als de veranda wordt gebruikt als leefruimte. Alles over de regels die voor jou gelden vind je hier.

Hoe groot mag een veranda maximaal zijn?

Van ons mag de veranda zo groot mogelijk zijn. Er geldt boven een bepaalde grootte wel een vergunningsplicht en/of een meldingsplicht. Alles over de regels die voor jou gelden kun je hier vinden.

Vragen jullie de vergunning aan?

Wij kunnen je helpen met het aanvragen van de vergunning. Neem hiervoor contact op met een van onze adviseurs.

Ik ben lid van een VvE, moet ik toestemming vragen?

Ja, in de meeste splitsingsaktes van VVE’s is vastgelegd dat toestemming nodig is om een aanbouw te realiseren. Ook als je in je privé tuin een veranda wilt plaatsen kan dit nodig zijn omdat bepaalde bouwdelen gemeenschappelijk eigendom kunnen zijn: bijvoorbeeld de gevel, fundering en zijmuren.

Heb ik toestemming nodig van mijn buren?

Je hebt alleen toestemming nodig van de buren als je bouwt op de erfgrens waarbij er een wand voor de helft op de grond van de buren wordt geplaatst.

Mag mijn veranda in de voortuin worden geplaatst?

Dit mag, maar er is wel een vergunningsplicht voor bouwen in de voortuin.

Kan de veranda op de erfgrens worden gebouwd?

Ja dit kan, er zijn wel regels aan verbonden. Er mogen bijvoorbeeld geen ramen of glazen schuifwanden in worden geplaatst die uitkijken op de tuin van de buren waardoor zij geen privacy meer hebben. Ook kan er een vergunningsplicht gelden.

Hoe wordt schade veroorzaakt tijdens de bouw geregeld?

Als we schade veroorzaken aan je huis of dat van de buren dan zijn wij daarvoor verzekerd. Het moet wel 100% vaststaan dat wij de schade tijdens de werkzaamheden hebben veroorzaakt.

Accessoires

Kan ik mijn veranda uitbreiden met extra accessoires?

Ja, dat kan, wij werken samen met een aantal partners zodat we veranda’s met een hoog comfort gehalte af kunnen leveren.

Past er zonwering in/op mijn veranda?

Op alle verandas past een zonwering. Voor zonwering werken wij samen met onze partner Fred Van Rijn

Kunnen de glazen worden voorzien van smartfolie?

Onze partner AAN-UIT-GLAS levert smartfolie zodat je beschikt over een veranda die niet alleen comfortabel is maar ook privacy biedt.

Kunnen jullie airconditioning leveren en/of inbouwen?

Wij kunnen zorgen voor airconditioning in je veranda, dit doen wij samen met Climafix.